Hverdags – Ferie

Hverdags – Ferie

Jeg digger ferie! Bare ordet ferie får meg til å smile og det kribler deilig i magen. Planleggingen i forkant sammen med forventninger og nysgjerrighet. Alle opplevelsene med nye lukter, smaker, aktiviteter, kulturer og mennesker. Det å skape nye minner med de jeg er glad i, det er for meg ekte lykkefølelse! I ferien får jeg tid til å lande, tid til å bare være og ikke minst tid til mine kjære. Og det fine er at jeg trenger ikke sette meg på et fly for å jakte disse følelsene. Så lenge dagen heter Ferie vet jeg at det er jeg som er sjefen…

Men det er ikke disse dagene det er flest av. Det er Hverdagen. Det er alle de dagene klokken ringer så alt for tidlig. De dagene planlegging av jobb, trening, middag og logistikk tar overhånd. De dagene du legger deg så alt for sent med dårlig samvittighet over alt du ikke har fått gjort.

Det må vel være en måte vi kan ta med feriefølelsen inn i denne Hverdagen på? Gjøre de dagene det er flest av til en grunn til å stå opp når klokken ringer litt i tidligste laget.

Og for meg er nøkkelen rutiner. Selv om jeg digger ferie og føler at det er den viktigste grunnen til å leve:) Er jeg også en stor fan av rutiner. Rutiner er vel et av de mest usexy ordene som fins, men med rutiner mener jeg forutsigbart, gjenkjennbart og fast. Oppgaver du ikke trenger å bruke så mye energi på. Sette ting i system og få alle de kjedelige «må-tingene» i hverdagen til å gå av seg selv. For meg er dette nøkkelen til å gjøre om de kjedelige hverdagene til Hverdags- Ferie

  • Ved å planlegge uken sammen med familien er jeg allerede i forkant
  • Ved å ha tanker rundt middag og handling har jeg allerede spart masse tid
  • Ved å sette opp en 1-3 ting jeg har lyst til å gjøre denne uken begynner allerede smilet å komme frem
  • Ved å kommunisere dette til de jeg bor sammen med begynner det å nærme seg en realitet
  • Ved å være trofast til mine planleggingsrutiner kan jeg allerede pakke sekken, for på tirsdag vet jeg at jeg skal ut å klatre sammen med kjærsten.

Og der vi henger å dingler i veggen på en helt vanlig tirsdag med sjokolade og kaffe i sekken smiler vi fra øre til øre og digger følelsen av Hverdags – Ferie… Slike dager er lette å stå opp til!

Hvordan kan din Hverdag bringe frem smilet og feriefølelsen i deg?